Policie objevila na Mostecku zavražděného chlapce

Ústí nad Labem - Tělo mrtvého pětiletého Jana Rokose z Tábora, který byl od srpna pohřešovaný, objevili v pátek pozdě večer mostečtí strážníci v osobním vozidle v Českých Zlatnících na Mostecku. V automobilu byl s chlapcem i devětačtyřicetiletý muž a osmatřicetiletá žena, chlapcova matka. Podle lékaře dítě zemřelo násilnou smrtí. Matku i jejího přítele vyšetřovatel obvinil z vraždy, řekla mluvčí severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová.

Zaparkovaný automobil strážníci objevili při kontrole areálu bývalého kravína. Příčinu a dobu smrti by měla stanovit pitva. „Muže a ženu policie zadržela a požádala o uvalení vyšetřovací vazby,“ uvedla Hrubešová.

Jan Rokos, kterého soud svěřil do péče otce, byl od srpna s matkou Antonií Staškovou a jejím druhem na neznámém místě. Pár opustil bydliště na Chebsku a i s chlapcem cestoval po republice, přičemž vyhledával ubytování na krátkou dobu.

Otec chlapce, Roman Rokos, svého syna od jeho zmizení každý víkend hledal po celé republice. O pomoc se obrátil i na ombudsmana, stěžoval si na pomalou práci justice a neschopnost policie. Obával se totiž o chlapcův život. Podle deníků Blesk a Aha bývalé partnerce a chlapcově matce soud už dříve jedno dítě kvůli týrání odebral, další dvě jí zemřely za nevyjasněných okolností.