Obec Čepí zatěžují nákladní auta

Pardubice - Obyvatelé Čepí na Pardubicku se bouří proti tamní soukromé společnosti, která nakládá s odpady. Nelíbí se jim především nadměrný provoz nákladních aut, která obcí projíždějí. Obyvatelé Čepí proto začali sepisovat petici. O sporu bude tento týden vedení obce jednat.

Společnost Bauset CZ provozuje v Čepí drtičku odpadů už několik let. Podle místních obyvatel stále stoupá počet kamionů, které odpad do obce dopravují. Život malé obce to výrazně poznamenává. „V této obci žijeme, jsme tu každý den a dopad provozu, včetně dalšího rozšíření podnikatelských aktivit firmy Bauset, by pro nás byl nepříjemný,“ říká zastupitelka obce Lucie Pohorelcová.

Vedení soukromé společnosti, která v obci drtičku provozuje, se ale brání. „Podnikáme ve schválené průmyslové zóně, která jistě počítá s určitou dopravní zátěží. My se snažíme případné negativní dopady eliminovat,“ brání se ředitel firmy Jan Korejka.

Obyvatelé Čepí si ale stojí za svým názorem. Kamionová doprava jim vadí. Obecní úřad už svolal několik veřejných zasedání. Výsledek byl ovšem nulový. Zástupci společnosti se vždy z těchto jednání omluvili. „Myslím si, že by bylo lepší se občanům postavit tváří v tvář a vyříkat si, o co v podstatě jde,“ myslí si Lucie Pohorelcová. „Názory všech zastupitelů jsou shodné,“ potvrzuje starostka Čepí Zuzana Dvořáková.

Obyvatelé Čepí chtějí petici co nejdříve předat Krajskému úřadu v Pardubicích. Ten by měl potom v celém sporu rozhodnout.