V Roudnici nad Labem hořely haly v areálu strojíren

Roudnice nad Labem - Rozsáhlý požár poničil dvě haly v areálu strojíren v Roudnici nad Labem. Na místě zasahovaly desítky hasičů z Litoměřicka. Oheň zachvátil střechu jedné ze starých hal a rychle se rozšířil i na sousední objekt. Podle hasičů nakonec hořela plocha o rozloze 70 x 100 metrů. Příčiny požárů zatím nejsou známé. Při zásahu se lehce zranili tři hasiči.

S ohněm bojovaly desítky hasičů z celého Litoměřicka, kvůli velkému množství dýmu musely být použity i dýchací přístroje. Hasiči chtěli původně požádat o pomoc dvě jednotky ze středních Čech, nakonec od toho upustili. Trvalo více než dvě hodiny, než dostali oheň pod kontrolu, požár likvidovali více než devět hodin až do rána. Práci jim komplikovaly hlavně padající stropy.

Tři hasiči se při zásahu zranili. Podle mluvčího krajského hasičského záchraného sboru Lukáše Marvana jde naštěstí jen o lehká poranění, většinou o pohmožděniny. Pod dvěma muži se propadl strop, třetí se poranil o odkrytý kanál.

Proč začalo hořet, není zatím jasné. V úvahu připadá technická závada, nedbalost nebo úmyslné zapálení. „Je to v šetření, ani policie zatím nic neví,“ potvrdil velitel zásahu Hasičské záchranné služby Ústeckého kraje Petr Cako. Výše škody také zatím není známá, pravděpodobně ale bude minimální. Obě haly už roudnické strojírny nevyužívaly, podle hasičů byla v plánu jejich demolice.