Jablonec promýšlí rekonstrukci letního kina

Jablonec nad Nisou - Letní kino v Jablonci nad Nisou je v dezolátním stavu a radnice tak musela areál uzavřít. Nyní město zjišťuje, kolik bude rekonstrukce stát a jestli se znovuotevření vůbec vyplatí.

Za rok by jablonecké letní kino oslavilo padesát let. Pamatuje tisícové návštěvy pionýrských akcí. Letošní sezóna se ale zatím odkládá. Areál už totiž není pro návštěvníky bezpečný. „Loni po sezóně se v hledišti objevila trhlina. Pod ní jsme objevili další, mnohem větší. Na základě toho bylo zjištěno, že kino nevyhovuje bezpečnostním podmínkám provozu,“ popisuje situaci ředitelka kina Naďa Hetešová.  

Opravu potřebuje také osvětlení. Zrezivělé lampy už padají mezi sedadla. Sociální zařízení nesplňují hygienické normy. Na odstranění podobných nedostatků se už v areálu pracuje. Spodní část hlediště a pódium si ale na opravu zatím bude muset počkat. „Spodní část bude zatím odstraněna. Do budoucna se však v letním kině plánují podstatné změny,“ dodává Naďa Hetešová. „Rádi bychom, aby občan v tomto multiparku našel všechno možné, co by mu mohlo sloužit k lepšímu vyžití v jeho volném čase,“ prohlašuje mluvčí Městského úřadu v Jablonci Jana Fričová. 

Pro udržení letního kina v Jablonci jsou i mnozí jeho obyvatelé. Radnice proto nyní zjišťuje, kolik bude celková rekonstrukce spodní části stát. Právě výše nákladů rozhodne o budoucnosti areálu. „Chceme opravit areál, jak to půjde. Zatím jsem k tomu dokumentaci neviděl. Mluví se a voda plyne, tak uvidíme,“ neskrývá svůj skepticismus opoziční zastupitel Václav Vostřák. 

Podle radnice se začne s opravami nejdříve v příštím roce. Letos v červnu sice zpřístupní areál veřejnosti, pódium však zůstane uzavřené.