Praha 11 se představila v Bruselu

Praha - Obyvatele pražského Jižního Města hlídá téměř 400 kamer, které monitorují domy, školy, školky i parky. Podle vyjádření mluvčí Prahy 11 Andrey Wolfové mají kamery pomoci snížit kriminalitu a zvýšit bezpečnost v této městské části. Dění zde nepřetržitě sleduje 11 kamer městských strážníků a 381 kamer radnice. "Svým rozsahem se jedná o ojedinělý projekt v České republice," dodává Wolfová.

Kamery jsou jedním z pilířů projektu Bezpečné Jižní Město, který tento týden představil starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský v Českém domě v Bruselu. Projekt také počítá s tzv. tematickými měsíci, jež se zaměří na problémy, které trápí obyvatele Prahy 11. 

Dalším bezpečnostním opatřením je protikorupční linka, která má pomáhat v boji proti úplatkářství. Funguje rok a za tu dobu přijala téměř 2300 podání. Značná část z nich se týkala podvodného jednání v bytové oblasti. 

V Bruselu představila radnice i projekt Vodního světa, sportovně-rekreačního areálu, který má vzniknout v Praze 11. Areál za 500 až 600 milionů korun by se mohl začít stavět v roce 2009. Část peněz chtějí tvůrci projektu získat z fondů EU.