Na Černém Mostě stálo auto s nefunkční bombou

Praha - Zatím neznámí pachatelé zaparkovali koncem minulého týdne auto u obchodního centra Černý Mos. Do vozu údajně vložili bombu. Podezřelého vozu si včas všimla ochranka obchodního centra a zavolala pyrotechniky. Ti označili nástražný systém za nefunkční. Věc nyní šetří  obvodní kriminálka. O případu informuje pražský Deník.

Případ však podle Deníku znepokojil tajné služby. Právě auta upravená jako bomby prý často používají teroristé. Ve starém moskviči byl kanystr benzinu, který pachatelé opatřili roznětkou a propojili na mobilní telefon. Auto se tak proměnilo v bombu na dálkové odpálení. Podle expertů by případná exploze pětilitrového barelu a třicetilitrové nádrže auta ohrozila vše v okruhu několika desítek metrů, píše Deník. 

„O případu víme. Je to v úrovni policie. Obecně platí, že při ochraně státu před teroristickým útokem s policií úzce spolupracujeme,“ řekl Deníku
mluvčí Bezpečnostní informační služby Jan Šubert. Případ podle listu nevyšetřují protiteroristické policejní složky ani odbor pro odhalování závažné kriminality. „Nevedeme v této věci trestní řízení,“ řekl Deníku mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.