Policie zadržela dvě ženy, které čtyřikrát hrozily v Praze bombou

Praha - Policisté zadrželi v noci na dnešek dvě ženy, které jsou podezřelé z toho, že celkem čtyřikrát ve čtvrtek večer hrozily odpálením celkem tří bomb v centru Prahy. Bomby měly být umístěny na nádraží Holešovice, v obchodním centru Nový Smíchov a na Barrandovském mostě, kde byl kvůli tomu přerušen provoz. Výhrůžky se naštěstí nepotvrdily. Ženám hrozí za šíření poplašné zprávy až pět let vězení.

Kriminalisté zadrželi osmatřicetiletou ženu a její o dvacet let starší společnici na smíchovském vlakovém nádraží. Policie u nich našla také mobilní telefon, z kterého výhrůžné SMS údajně odesílaly. Obě ženy mají za sebou pestrou trestní minulost jak majetkového, tak násilného charakteru.

Podle původních informací přišlo na speciální policejní linku pro neslyšící celkem sedm anonymních výhrůžek, nyní ovšem policie uvedla, že zaslány byly celkem čtyři.

Policejní opatření, která po anonymech následovala, se dotkla stovek lidí. Desítky policistů musely například zastavit vlaky na holešovickém nádraží a zcela vyklidit nákupní centrum. Provoz na Barrandovském mostě byl na půl hodiny přerušen v obou směrech.