Koupaliště ve Zdicích na Berounsku se konečně dočká otevření

Zdice (Berounsko) - Už dva roky čekají lidé ve Zdicích na Berounsku, až si budou moci zajít na zrekonstruované koupaliště. Proběhlo zde již několik zkušebních provozů, vždycky se ale našla nějaká chyba. Proto se stavební práce neustále prodlužují a definitivní termín otevření koupaliště je v nedohlednu.

Termín otevření opraveného koupaliště ve Zdicích u Berouna musel starosta přepisovat už mnohokrát, původně se první návštěvníci měli koupat už v červnu loňského roku. Tehdy se ale ukázalo, že do bazénu prosakuje spodní voda, podle města byla příčinou špatně udělaná spára, stavební firma však chybu odmítla. Starosta města Miroslav Holotina (nez.) uvedl, že stavaři vinu nepřiznali, a proto se město po dvou měsících rozhodlo, že závadu odstraní na vlastní náklady.

Dva měsíce dohadů prodloužily rekonstrukci o další rok, ani 1. července letošního roku se koupaliště neotevřelo. Objevil se další problém, paradoxně úplně opačný než loni: po napuštění koupaliště začala voda z bazénu mizet. Po prozkoumání se našla dvě místa, kudy by voda mohla unikat, tlaková zkouška by ještě měla ukázat, zda voda nemizí kvůli špatně připevněným tryskám na dně bazénu. Podle starosty však firma odvedla nekvalitní práci a měla by teda také nést důsledky, což potvrdil i obchodní ředitel GHC Invest Miroslav Strobach: „Jako generální dodavatel tlačíme subdodavatele, aby napravil nekvalitně provedenou práci ve stavební části.“

Stavební firma slíbila, že do konce příštího týdne závady odstraní, koupaliště by se tak mohlo 8. srpna konečně dočkat otevření. Město však bude za průtahy požadovat finanční náhradu.