Při výbuchu bytu zemřel v Havířově muž

Havířov (Karvinsko) - V Havířově zemřel při výbuchu v bytě jednačtyřicetiletý muž, zřejmě spáchal sebevraždu. Podle svědků nosil do bytu kanystry pravděpodobně s benzínem. Při výbuchu byli zraněni čtyři policisté a mužova družka. Po explozi začal byt hořet, požár poškodil čtyři sousední byty.

Obyvatelé domu upozornili v ranních hodinách policii, že muž nosí do bytu kanystry. Před domem našli policisté mužovu družku. Když se chtěli do bytu dostat, došlo k výbuchu. Nejbližší sousedy se podařilo ještě před explozí evakuovat.

Muž sebevražedný pokus nepřežil. „Mám informace, že jsou lehce zraněni všichni čtyři policisté i mužova družka. Ti, co stáli na chodbě nejblíže u dveří, jsou ožehnuti a v šoku,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Hasičům se už podařil oheň uhasit, tři okolní byty jsou ale plné sazí, kouře a zápachu. Množství hořlavin, které se muži podařilo do bytu přinést, zjišťují požární experti.

Dva spodní byty jsou poničeny vodou z hašení požáru. Výbuch a oheň způsobily v nedávno zrekonstruovaném domě škodu za 1,5 milionu korun.