Ruina obchodního centra v Ústí nad Labem patří městu

Ústí nad Labem - Nikdy nedokončenou chátrající stavbu obchodního domu v Ústí nad Labem vrátil soud po dvanácti letech do vlastnictví města. Rozestavěnou budovu takzvaného sektorového centra, které mělo být větší než pražská Kotva, koupila před více než dvanácti lety společnost PK Real za téměř 20 milionů korun. Poté se však rozhodla od smlouvy odstoupit a soud jí dal nyní za pravdu.

Náměstek ústeckého primátora Jan Řeřicha (ODS) považuje ukončení soudního sporu za úspěch pro radnici. „Já myslím, že je to výhra. Teď nám už nic nebude bránit v tom, aby ty ruiny zmizely,“ tvrdí Řeřicha. Kritici radnice ale upozorňují, že do demolice bude muset město investovat zbytečných 50 milionů korun. Někteří z nich totiž upozorňují, že kdyby město neprodalo pozemky, sousedící s rozestavěným objektem, dostavba objektu mohla úspěšně pokračovat.

Nynější soudní rozhodnutí považují původní kupci ze společnosti PK Real za první krok. Následně budou usilovat o dvacet milionů, které za staveniště před lety zaplatili. Podle Václava Poláka půjde nejen o samotnou částku, ale také o úroky, které již městu firma zaplatila.