Lyžařské areály v Krkonoších se už připravují na letošní sezonu

Trutnovsko - Některé lyžařské areály investovaly desítky milionů korun do modernizace zázemí. Většina z nich bude v polovině listopadu připravena uměle zasněžovat. V lyžařském areálu v Horních Mísečkách začali sněžná děla rozmísťovat již tento týden. Jak sdělil provozovatel Ski areálu Horní Mísečky Zdeněk Spilka, zima se blíží a provozovatelé sjezdovek nechtějí nic podcenit.

Ve Ski areálu v Janských Lázních se dokončují poslední stavební práce. Do modernizace zázemí tam investovali 50 milionů korun. „Nakoupili jsme 40 tyčových děl, peníze jsme investovali také do mostu přes silnici Janské Lázně-Černý Důl,“ informoval Petr Hynek, provozovatel Ski areálu Janské Lázně.

Technici už dokončují poslední zátěžové zkoušky kabinkové lanovky na Černou horu. Hlavní technik lanovky Černohorský express Wolfgang Tam prozradil, že lanovka bude mít přepravní kapacitu 1900 osob za hodinu. Dobrou zprávou pro lyžaře a snowboardisty je i to, že ceny permanentek se letos zvedat nebudou.

Některé dokonce v porovnání s loňskou sezonou zlevní, což potvrdil například Zdeněk Spilka. Provozovatelé Ski areálů v Krkonoších předpokládají, že první lyžaři se na sjezdovkách projedou koncem listopadu.