Kuchtová se stala poradkyní starosty Prahy 5, zelení nesouhlasí

Praha - Dana Kuchtová, od zářijového sjezdu řadová členka Strany zelených, přijala nabídku starosty Prahy 5 Milana Jančíka (ODS), aby se v městské části pokusila navázat dialog mezi koalicí a opozicí a podílela se na některých projektech. Její straničtí kolegové z Prahy 5 s tím ale nesouhlasí, podle tisku ji dokonce vyzývají, aby se kontraktu vzdala.

„Je to jasný příklad toho, že Klub Zelených Prahy 5 nestojí o spolupráci s koalicí a řešení problémů, které i Strana zelených má ve svých volebních prohlášeních,“ tvrdí Jančík. Dana Kuchtová se dnes k situaci nechtěla vyjádřit. „Mám plánované společné prohlášení se zelenými,“ řekla s tím, že ho médiím poskytne nejspíš v průběhu soboty.

Kontroverzního starostu Jančíka policie už několikrát vyšetřovala kvůli podivným obchodům s pozemky a domy v městské části, nikdy ale nebyl obviněn. Zastupitelé Strany zelených v Praze 5 proto starostu dlouhodobě kritizují. „Nechápu to. Ze strany pana Jančíka to je spíš divadlo, aby před lidmi vypadal, že se chce s opozicí dohodnout,“ řekl před časem v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes šéf klubu zastupitelů Strany zelených Jan Martinec.