Nepozornost stála 80leté manžele z Pardubic střechu nad hlavou

Pardubice - Manželé Nesládkovi si od Josefa Smolaře půjčili 350 tisíc korun, které potřebovali pro svoji dceru. Podnikatel a výkonný ředitel Česko-středoasijské komory si jako záruku vyžádal jejich rodinný dům. Ovšem místo zástavní smlouvy jim dal údajně úmyslně podepsat kupní smlouvu. Manželé tvrdí, že si toho nevšimli. Po dlouhých měsících soudních tahanic o svůj dům přišli. Soudní exekutor nařídil jejich vystěhování.

Exekutor Ladislav Navrátil nyní plní nucený výkon - vyklizení nemovitosti. Dcera manželů Nesládkových Lenka Günnerová neskrývala rozpaky. V práci, doma ani na telefonu dnes nebyl Josef Smolař k zastižení. V minulosti se už ale nechal slyšet, že manžele nepodvedl. Prý přesně věděli, co podepisují. To, že by byla kupní smlouva podvrh, odmítl.

Za pravdu mu dal i soud, který potvrdil, že smlouva je platná. Podnikatel Smolař za dům požadoval 3 miliony korun. Když si oba důchodci zajistili kupce, který by je nechal v domě dožít, podnikatel údajně prodej odmítl.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Je možné, že celý spor se znovu vrátí k soudu. Podnikatel Smolař totiž sice získal rodinný dům, ovšem pozemek, který je pod ním, a přístupová cesta zůstává v majetku manželů Nesládkových.