Populární příměstské tábory pomáhají rodičům

Praha - V metropoli neustále stoupá zájem rodičů a dětí o takzvané příměstské tábory, kam děti docházejí během dne v době, kdy jsou jejich rodiče v zaměstnání. Tábory z větší části financují jednotlivé úřady městských částí Prahy. Průkopníkem je městská část Praha 11. Příměstské tábory jsou určeny pro děti od 6 do 15 let.

„V loňském roce se táborů zúčastnilo asi dva tisíce dětí. Tábory byly zahájeny včera a už první den ukazuje, že zájem bude mnohem větší než loni,“ řekl v ČT místostarosta Prahy 11 Jan Meixner.

Instruktoři se o děti postarají každý všední den po celou dobu prázdnin od 7 do 18 hodin. Kapacita dětí není nijak omezena, je potřeba se ale nejlépe týden dopředu objednat. Program tábora má na Praze 11 už svůj zaběhnutý model. V pondělí například děti čekají lanové aktivity a outdoorové hry, ve středu návštěva zoo, v pátek dobrodružná hra.

Rozhovor s Janem Meixnerem (zdroj: ČT24)

Rodiče dětí z Prahy 11 platí 100 korun za každý den. Jde ovšem o cenu dotovanou radnicí. Za děti odjinud musí jejich rodiče zaplatit 300 korun. V ceně jsou zahrnuty dvě svačiny, oběd a veškeré vstupy na kulturní akce. „Chceme, aby se táborů zúčastnilo co nejvíce dětí, cenu jsme proto museli nastavit tak, aby byla přijatelná pro většinu rodičů,“ dodal Meixner.

Dětský příměstský tábor
Zdroj: ČT24/primestsketabory.sportlines.cz