Lomničtí skokané lákali diváky večerní exhibicí

Lomnice nad Popelkou - Skokané na lyžích se sešli v Lomnici nad Popelkou na exhibičním představení. Za umělého osvětlení se z můstků spouštěli malí i dospělí odvážlivci. Na zdejších sportovištích začínají mladí čeští skokané. Učil se na nich i současný nejlepší Čech v tomto sportovním odvětví Roman Koudelka. Večerní řádění na skokanských můstcích má přilákat nové talenty, kteří by navázali na slavnou minulost českého skoku. Pod můstky se přišlo podívat na 2000 lidí.

Skoky na lyžích byly ještě před dvaceti lety tradiční československou disciplínou. Nyní podle lomnických skokanů ztrácí přízeň diváků i médií a sponzorů. Proto pořádají večerní exhibice. „Snažíme se to pojmout jako propagaci skoku na lyžích, aby diváci opět našli cestu k tomuto sportu,“ uvedl manažer LSK Lomnice nad Popelkou Stanislav Dlouhý.

Lomnický areál V Popelkách žije celoročně. V létě se tady závodí na umělé trávě, v zimě na přírodním nebo technickém sněhu. Nejvyšší můstek je zároveň i rozhlednou.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)

„Návštěva v Lomnici je celkem slušná. Musím říct, že na takový regionální závod přijde i více lidí než na závod v Liberci na světový pohár,“ dodal Dlouhý.