Harrachov nabízí lyžařům poslední možnost si zajezdit

Harrachov - Trocha kličkování mezi travnatými ostrůvky, občas je potřeba přihodit sníh a po poledni sjezdovka stejně začíná měnit skupenství a pomalu odtéká. Přesto se lyžuje. Poslední lyžování sezony nabízí dnes a zítra Harrachov. Sníh se udržel na Čertově hoře, vzhledem k vysokým teplotám ale rychle odtává. Sjezdovku uzavřou zřejmě po víkendu. Lyžařská sezona byla dle vlekařů dobrá, hoteliéři ale prodělali.

„Je to super, žádná fronta, takže je to paráda,“ řekla jedna z lyžařek. „Jsme šťastní, že to takhle dopadlo a můžeme ještě lyžovat,“ dodala jiná lyžařka. Konec lyžování nastane podle harrachovských vlekařů zřejmě po tomto víkendu. Zbytky sněhu odplaví déšť. Než se tak stane, na Čertovu horu míří ještě desítky lidí. „Jsou to známé tváře, dokonce i na parkovišti, jak je sleduji, tak mají svůj pořádek. Jsou to stejná auta na stejných místech – je to takový náš fanklub,“ prohlásil Vlastimil Fejkl z areálu Harrachov.

Lyžařskou sezonu opět zachránil technický sníh, hlavně na začátku. Sníh se ale i takhle zpozdil až o měsíc. Příroda letos sněhu moc nenadělila, proto jsou Krkonoše dávno holé. „Mrznout začalo až někdy před dvacátým prosincem a tady napadl sníh až kolem pětadvacátého ledna,“ podotkl Jiří Krejčí. Hodnocení sezony se liší. Vlekaři tvrdí, že byla dobrá, hoteliéry ale rekreanti nepotěšili. „Zkracovali pobyty, neutráceli tolik a rozhodně nejezdili celou sezonu, kdy mohli,“ řekl Ivo Zapletalík z informačního centra Harrachov.

V Harrachově se stále lyžuje (zdroj: ČT24)