Hnutí za Prahu 11 obviňuje ODS ze lživé kampaně

Praha – Hnutí za Prahu 11, politický rival doposud vládnoucí ODS v Jižním Městě, napadá současné vedení radnice za to, že v předvolební kampani lže o svých úspěších. Radnice se na plakátech chlubí tím, že začala stavět bazén, na který starousedlíci čekají už 35 let. Hnutí za Prahu 11 ale zjistilo, že na tuto stavbu nemá povolení.

V roce 2006 ODS v Praze 11 ohromila voliče svým slibem, že do 3 let na Jižním Městě postaví Vodní svět za tři čtvrtě miliardy korun. Vyhrála volby, stavět ale nezačala, projekt získal jen územní rozhodnutí. Nyní před volbami se ale pyšní svými úspěchy, mezi nimiž je zahájení výstavby bazénu. Političtí rivalové kampaň ODS považují za lživou.

„Propaguje se naprosto jiný projekt, než na který je vydáno územní rozhodnutí,“ říká zastupitelka MČ Praha 11 Radka Soukupová (Hnutí pro Prahu 11). Starosta městské části Dalibor Mlejnský (ODS) útok politických rivalů odmítá. Projekt stavby bazénu byl zahájen v srpnu, došlo jen ke změně jeho názvu z Vodního světa na Jedenáctku. Bazén se prý staví na základě platných povolení.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)

Podle vedoucí stavebního úřadu Jany Levické jsou ale vydána povolení jen na stavbu plotu a terénní práce, nikoliv na objekty. Potvrdila, že teprve probíhá stavební řízení. Politologové toto téma předvolební kampaně jihoměstské ODS vnímají jako ne příliš přesvědčivé. Opozice je navíc přesvědčena, že pokud ODS znovu zvítězí, zůstane jen u stavby plotu, na bazén prý v městské kase chybí potřebné stamiliony.

Radnice tvrdí, že na stavbu bazénu má dostatek peněz, navíc jednu třetinu, tedy zhruba 100 milionů korun, má přislíbeno od hlavního města. Podle starosty by měl být dokončen nejpozději za dva roky.