Pardubický zastupitel najížděl autem na strážníka

Pardubice – Zastupiteli Pardubic Miloslavu Bajerovi ujely nervy. Zaparkoval špatně před svou kavárnou v centru města, a když chtěl městský strážník situaci řešit, najel na něj při odjezdu autem. Strážník mu chtěl udělit pokutu za špatné parkování, při incidentu naštěstí nebyl zraněn. Případem se teď zabývá policie. Ta v příštích dnech rozhodne, zda Miloslava Bajera obviní z násilí proti úřední osobě.

V pondělí ráno parkoval zastupitel Miloslav Bajer (SPP) na třídě Míru, přímo před svojí kavárnou. Podle městské policie na tomto místě stát neměl. Když šel strážník přestupek řešit, zastupitel chtěl z místa odjet a přitom do něj najel, jak uvedl ředitel Městské policie Pardubice Petr Kvaš.

Zastupitelé města už včera požadovali po svém kolegovi vysvětlení. Podle Miloslava Bajera je ale celá kauza přehnaná a vyplývá z určité podjatosti městských strážníků vůči jeho osobě. Strážníci naopak tvrdí, že je zastupitel Bajer problémovým řidičem. Před svojí kavárnou v centru města parkuje neoprávněně velmi často. Petr Kvaš ho popsal jako recidivistu. Mimo jiné uvedl, že Miloslav Bajer často používá nevybíravá slova i vůči příslušnicím Městské policie Pardubice.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Případem už se začala zabývat policie. Její příslušníci již vyslechli strážníka i zastupitele. „Prošetřujeme, zda vůbec došlo k nějakému protiprávnímu jednání a nyní vyslýcháme všechny zúčastněné osoby,“ dodala mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.