Řidička smetla sanitku jedoucí k raněnému

Jablonec - V Janově nad Nisou na Jablonecku se odpoledne srazila sanitka s osobním vozem. Řidička, která přijížděla autem z vedlejší silnice, nedala záchranářům přednost. Ti zrovna mířili ke zraněnému lyžaři do Bedřichova, nic vážného se však nestalo. Na horách v Libereckém kraji během dne sněžilo a na silnici je kluzká vrstva sněhu. Vozovky můžou večer a ráno namrzat, cestáři nabádají k opatrnosti.

Žlutá octavia liberecké záchranky se sesula šest metrů po svahu dolů a zastavila se u potoka. „Řidič i lékař vyvázli naštěstí jen s pohmožděninami, auto je ale skoro na odpis a ke zraněnému do Bedřichova jsme museli poslat další sanitku,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

V Libereckém kraji odpoledne sněžilo, i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a vozovky kloužou. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na silnici I/10, dopravní nehody komplikují provoz v Kořenově na Jablonecku a také v Harrachově na Semilsku. Havárie dvou osobních aut je hlášena i v Rychnovské ulici v Jablonci nebo v Bradlecké Lhotě na Semilsku.

Teploty na severu Čech se pohybují jen těsně kolem bodu mrazu. Na většině území kraje je oblačno až zataženo se sněhovými přeháňkami, místy se objevují mlhy. Hlavní tahy jsou většinou mokré s vrstvou rozbředlého sněhu, na silnicích nižších tříd hlavně v horských oblastech leží vrstva zledovatělého sněhu, ve které se tvoří díry a vyjeté koleje. Na díry by si ale měli dávat pozor řidiči i na hlavních tazích.