Raspenavská ČSSD končí kvůli nezaplacení příspěvků

Raspenava – Krajská ČSSD zrušila stranickou organizaci v severočeské Raspenavě kvůli nezaplacení členských příspěvků. Částka, kvůli které došla stranickým nadřízeným trpělivost, přitom činila pouze necelé 2 000 korun. Krajskou i okresní organizaci nezajímá ani argument raspenavských straníků, kteří prý kvůli starostem spojeným s loňskou bleskovou povodní na poplatky zapomněli.

Za celkem šest členů ČSSD v Raspenavě měla požadované dvě tisícovky uhradit místní předsedkyně Irena Janáčková. Ta kvůli vážné situaci při loňských záplavách na svou povinnost pozapomněla. Strana prý zaplacení urgovala e-mailem, který však nedošel, neboť adresátka má počítač od povodní nefunkční.

Celé nedorozumění s ročními příspěvky se prý dalo vyřešit jednoduše pouhým zavoláním. „Telefon na mě mají, když bylo potřeba při těch komunálních volbách, tak si mě vždycky našli,“ říká Janáčková.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)

Okresní předseda ČSSD Milan Šír však na rozhodnutí trvá. Všichni členové sociální demokracie se k placení pravidelných příspěvků předem zavázali podpisem stanov. „Bez ohledu na povodně bylo zhruba 150 dní na to, aby si všichni členské příspěvky zaplatili,“ namítá Šír.

Před týdnem zrušila svou organizaci v Raspenavě kvůli spolupráci s KSČM i výkonná rada ODS. Ve městě tak zůstali pouze komunisté a sdružení nezávislých. Nezávislými se v Raspenavě stanou i zastupitelé zvolení za ODS a ČSSD.