Královédvorské TJ docházejí peníze

Turnov - Největší sportovní organizace ve Dvoře Králové se dostává do finančních problémů. Kvůli nejasnostem v účetnictví Tělovýchovné jednoty Dvůr Králové totiž místní zastupitelstvo zatím nevyplatilo téměř dvou a půlmilionovou dotaci na letošní rok. A kvůli problémům Sazky budou sportovcům chybět i peníze od ČSTV.

Tělovýchovná jednota ve Dvoře Králové zastřešuje patnáct sportovních oddílů. Od fotbalistů až třeba po kuželkáře. Teď ale není schopna platit faktury. Dotaci od města na letošní rok zatím nedostala. „V platbách máme zpoždění. Za leden a únor jsme něco nezaplatili,“ přiznává předseda TJ Dvůr Králové Miloš Kastner.

Město vyplacení necelých dvou a půl milionu zastavilo na doporučení auditora. Jeho zpráva odhalila nejasnosti v účetnictví jednoty. Zastupitelé dali sportovcům čas na nápravu do května. „Minulý týden nám tyto podklady tělovýchovná jednota dodala. My je zhodnotíme, a pokud budou v pořádku, tak příslušné finanční prostředky uvolníme,“ vysvětluje místostarosta Dvora Králové Dušan Kubica.  

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)

Zatímco na městské peníze ještě sportovci naději mají, příspěvek od ČSTV tento rok zřejmě kvůli problémům Sazky nedostanou. Jedná se přitom o další statisíce korun, které budou jednotě chybět. „Platili jsme z toho zaměstnance a nájmy. To nám bude chybět, takže asi přistoupíme k redukci zaměstnanců,“ naznačuje Miloš Kastner. 

Svým rozhodnutím zkomplikovali místní zastupitelé paradoxně situaci sami sobě. Nejvíce dluží tělovýchovná jednota městským organizacím.