Kuře pomáhalo dětem na výletě v Krkonoších

Praha - Kuře, které je symbolem sbírkového projektu Pomozte dětem, si udělalo výlet do Krkonoš. A nepřijelo jenom tak, dělalo doprovod účastníkům charitativní a sportovně-zábavné akce. Diváci České televize se s kuřetem setkají zhruba za měsíc o Velikonocích při tradičním charitativním večeru, který ČT odvysílá.

Na účastníky čekala zhruba hodinová túra na Richtrovy boudy. Na trase se zájemci mohli zúčastnit vědomostní soutěže, další akce byly připravené v cíli. „Máme nachystaný bungee-running, střelbu z luku, trampolínu a bude zde probíhat i program horské služby,“ uvedl organizátor pochodu Lukáš Vokatý. Horská služba si ke spolupráci přivzala armádu a předvedla simulovanou záchrannou akci pomocí vrtulníku.

Na startu i v cíli pochodu byly připravené pokladničky, do kterých lidé vhazovali peníze na podporu projektu Pomozte dětem. Na závěr akce byly také slavnostně spočítány peníze z celoroční sbírky na Richtrových boudách a z projektu nazvaného V pohybu. Celkem se podařilo vybrat téměř čtyřiadvacet tisíc korun.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)