Poděbrady hostily jízdu Harley Davidson

Praha/Poděbrady – Tradiční spanilou jízdou mezi Prahou a Poděbrady dnes fanoušci motocyklů Harley Davidson zahájili motorkářskou sezonu. Slavnostní jízda mezi pražskou Krčí a padesát kilometrů vzdáleným lázeňským městem se v letošním roce konala již po třinácté. V Poděbradech se nakonec sešlo víc než 8 tisíc lidí.

Na tři tisíce motorkářů se sešlo před Thomayerovou nemocnicí v Krči v deset hodin ráno. V jedenáct vyrazila desetikilometrová kolona do Poděbrad. Celou trasu hlídali policisté. „Hlavní instrukcí je nikde se nevyválet, to znamená, že určujeme takové věci, jako je pořadí jezdců a regulace,“ doplnil prezident Harley Davidson Club Praha Martin Novák.

Na poděbradské náměstí dorazili jezdci krátce po poledni, své stroje zaparkovali na lázeňské promenádě. Jednalo se o mimořádné svolení poděbradského starosty Ladislava Langra. „Obyčejně na kolonádu nepouštíme ani kolo, ale v tomhle případě uděláme výjimku,“ uvedl pro ČT.

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)

Další velký sraz milovníků Harley Davidson, tentokrát mezinárodní, se chystá na začátek června. Víc než tři tisícovky motorek projedou centrem Prahy a skončí v kempu Džbán.