Vandalové řádili na libereckém hřbitově

Liberec - Na hřbitově v liberecké části Vesec si zřejmě skupinka mladých lidí udělala večírek. Patrně posilněni alkoholem pak nezvaní návštěvníci zaměřili svou pozornost na hroby, zůstalo po nich třiadvacet rozbitých a vyvrácených náhrobků. Škoda se pohybuje v řádech desítek tisíc korun. Policie je prý vandalům na stopě, ale s ohledem na průběh vyšetřování nechce zveřejnit podrobnosti.

Policisté v současnosti sčítají škody na poničených náhrobcích. Jen skleněná náhrobní deska přijde na 3 tisíce korun, škoda proto půjde do desítek tisíc. „Zatím se na nás obrátila asi dvacítka poškozených, nicméně počítáme s tím, že počet bude mnohem vyšší,“ uvedla pro ČT liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle zástupce správce hřbitova Michala Buzka je verze o jakési party na hřbitově zatím jen hypotézou. „K drobnému vandalismu či menším krádežím dochází průběžně, nicméně nepamatujeme si, že by škoda takového rozsahu v Liberci byla,“ dodal Buzek. Za poškozování cizí věci hrozí vandalům až dva roky vězení.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)