Zastupitel Pardubic najel na strážníka, dostal jen blokovou pokutu

Pardubice – Pardubický zastupitel Miloslav Bajer, který v lednu najížděl autem na strážníka městské policie, dostal od městského obvodu pouze blokovou pokutu. Informaci přinesla Česká televize. Zastupiteli přitom ve správním řízení hrozila až patnáctitisícová sankce, takto však zaplatil maximálně jeden tisíc korun. Konkrétní částku odmítá kdokoli zveřejnit.

Zastupitel Pardubic Miloslav Bajer najel autem na strážníka ve chvíli, kdy měl být pokutován za špatné parkování. „Došlo ke kontaktu mezi jeho vozidlem a nohou našeho strážníka,“ konstatoval ředitel městské policie Petr Kvaš. Bajer později uznal, že mu ujely nervy, a případ řešilo i státní zastupitelství. Podle něj se ovšem nejednalo o trestný čin.

O trestu pro Bajera měl následně rozhodnout pardubický magistrát. „Podle našeho názoru se ve věci jednalo o přestupek proti občanskému soužití a věc jsme proto postoupili na úřad městského obvodu Pardubice I,“ informoval vedoucí odboru správních agend Petr Kramář.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

První pardubický obvod nakonec případ uzavřel udělením blokové pokuty, její výši však odmítá zveřejnit. Sám Bajer před otázkami a kamerou České televize utekl.