Ve zooparku Ringelland mají tři sibiřská tygřata

Habrkovice – Zvířecí park Ringelland v Habrkovicích na Kutnohorsku představil veřejnosti nové přírůstky. Před dvěma měsíci se zde narodila tři mláďata tygra sibiřského. Majitelé parku odchovali od 60. let už 12 generací tygrů. Starají se ale taky o dikobrazy nebo hrocha. Podobný zvířecí park je v České republice unikátem.

Ringelovi chovají ve svém soukromém zooparku už celkem 11 tygrů. S odchovem mláďat mají bohaté zkušenosti. „Máme štěstí, že s tím nejsou žádné problémy. Matka už má za sebou čtyři vrhy mláďat, otec je momentálně zapůjčený v plzeňské zoo na páření,“ řekl ČT chovatel Jan Ringel. Třem malým tygřím slečnám už vybral i jména - Inna, Tajga a Tara.

Pokud navštívíte Ringelland o víkendu, můžete tygry vidět i v akci. Jejich cvičitelé je naučili spoustu zábavných kousků. Výcvik formou hry čeká za půl roku i malá tygřata. Na novou show se návštěvníci mohou těšit už příští rok. Předvádět se umí ale i dikobrazi nebo třítunový hroch Davídek. Diváci se navíc mohou cvičitelů i na cokoliv zeptat, což ocení hlavně malé děti.  

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)
Mláďata sibiřského tygra
Zdroj: ČT24