ŘSD slíbilo Sokolovu nové silnice, ale nemá na ně

Sokolov – Zhruba rok dusily obyvatele Sokolova tisíce kamionů, které projížděly městem po objížďce kvůli rozšiřování mezinárodní silnice R6. Radnice nespokojené obyvatele uklidňovala: Výměnou za trochu nepohodlí Ředitelství silnic a dálnic po skončení prací na R6 opraví rozbité silnice ve městě. Teď ale všichni zjišťují, že ředitelství slib, který dalo Sokolovským, nedodrží. Došly mu totiž peníze.

Kvůli vládním úsporám musela karlovarská odnož Ředitelství silnic a dálnic snížit rozpočet o patnáct milionů. Nový krajský ředitel slib svých předchůdců na opravu silnic v Sokolově nezpochybňuje, na jeho naplnění mu ale chybí peníze. „Bohužel situace je jaká je. Ten slib momentálně nemám z čeho plnit,“ uvedl ředitel ŘSD Karlovy Vary Pavel Rödl.

Peníze zřejmě budou chybět třeba na jednu z posledních, ale rozsáhlých oprav sokolovské Vítězné ulice. „Je velice pravděpodobné, že celá částka tam nebude,“ konstatoval Rödl. Ulice je přitom v tak špatném stavu, že víc než městskou ulici připomíná podle místních závodní trať.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

„Je to určitě podraz, protože ty dohody tady byly učiněné. Město souhlasilo s oboustranným průjezdem za podmínky, že tady bude určitá kompenzace,“ zlobí se starosta Sokolova Zdeněk Berka (ČSSD). Město teď bude muset hledat v už tak napjatém rozpočtu peníze na to, aby poškozené silnice opravilo ze svého. „Nemůžeme to nechat další rok takhle, protože to by nám asi občané neodpustili,“ říká starosta.

Kolik peněz přesně zbude Ředitelství silnic a dálnic na opravy silnic v Sokolově, bude jasné do měsíce. Do té doby také vyčíslí rozsah oprav, které bude s omezeným rozpočtem schopné ve městě provést.