Jak se v Praze dostat do práce? Třeba na kole

Praha - Stávka je na spadnutí a je tedy na čase začít přemýšet o náhradní dopravě, jelikož stávka není omluvenka. Vedle automobilů, taxislužeb či ranní procházky je zde také možnost sednout si na kolo. Do centra Prahy se lze na kole dopravit po pravém břehu Vltavy za přibližně 45 až 60 minut. Je třeba ale dbát ohleduplnosti při jízdě na chodníku, jelikož se ve čtvrtek očekává také větší výskyt chodců.

„Každodenně v Praze vyjíždí na kole do práce cca 10 tisíc lidí,“ říká Vratislav Filler z iniciativy Auto*Mat. Je ale podle něj těžké odhadovat, kolik jednodenních cyklistů vyrazí do ulic Prahy ve čtvrtek.



Všem čtvrtečním cyklistům Vratislav Filler doporučuje internetovou stránku Prahounakole, kde jsou k dohledání základní cyklotrasy a příjezdové trasy do centra Prahy. Na stránkách lze najít mapu Prahy obsahující základní cyklostezky i mnoho užitečných informací nejen pro čtvrteční cyklisty.

Studio 6 - ve čtvrtek raději na kole (zdroj: ČT24)

Celodenní pronájem motorového člunu v Praze vyjde na 6 500 korun, pramička s výkonem do 5 koní, na kterou není potřeba žádný speciální průkaz, stojí 1 500 korun. „Dnes ráno už volal nějaký člověk, který se rozhodl, že si půjčí na celý den Bayliner, tedy šestimetrovou loď. A je to kvůli stávce,“ řekl Petr Boháček z půjčovny Davle Marina. Půjčovny jsou v Praze a okolí čtyři a míst, kde je možné loď uvázat, jsou desítky.

  • Půjčovny lodí v Praze autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2639/263822.jpg
  • Mapa pražských cyklotras zdroj: prahounakole.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2637/263625.png