Zdrogovaní mladíci napadli záchranáře

Dědek (Pardubicko) - Policie zadržela v pondělí večer čtyři mladíky ve věku třiadvaceti let, kteří v obci Dědek nedaleko Lázní Bohdaneč zaútočili na zdravotníky záchranné služby. Záchranku přivolali rodiče jednoho z útočníků, protože mladíci byli pod vlivem drog. Jeden ze záchranářů utrpěl zranění ramene, jeho dva kolegové drobné šrámy po celém těle.

Záchranáři přijeli před desátou večerní k partě mužů, kteří užili velké množství semen durmanu obecného a zřejmě také lysohlávek. Když se je pokusili ošetřit, mladíci na ně zaútočili. „Bylo to asi největší napadení, které jsme tu zažili,“ řekl zraněný záchranář. „Ti čtyři byli úplně mimo sebe, byli nezvladatelní a napadali jak záchranáře, tak policii,“ řekl Pavel Řehoř z bohdanečské městské policie, jejíž členové na místě také zasahovali.

Strážníci útočníky převezli do pardubické nemocnice, jeden z nich skončil na jednotce intenzivní péče. Další dva putovali na záchytnou stanici. I tady se chovali agresivně. „Na jednoho z nich byla potřeba síla pěti mužů, nakonec jsme ho museli připoutat k lůžku,“ upřesnil další ze strážníků Petr Čermák.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

V úterý čekal útočníky výslech na policii. Jsou podezřelí hned z několika trestných činů - výtržnictví, přechovávání psychotropních a omamných látek a ublížení na zdraví. To, že napadenými byli zdravotníci záchranné služby, je přitěžující okolnost.

Napadený záchranář
Zdroj: ČT24