Kino Hvězda je připravené na Letní filmovou školu

Uherské Hradiště - Kino Hvězda v Uherském Hradišti se znovu rozzářilo. Jeho rekonstrukce trvala necelý rok a stála 40 milionů korun. Je tak připraveno na Letní filmovou školu, která začíná už dva týdny. Kino Hvězda se tak s renovovaným sálem vstupních foyer a sociálním zázemím stane už po 37. její domovskou základnou.

Rekonstrukce začala loni 6. srpna a během oprav byl mimo jiné kinosál opraven pro multifunkční využití. Snížil se také počet sedaček z původních 424 míst na 348. Jak řekl místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS), nižší počet sedaček zajistí budoucím návštěvníkům větší komfort. „Součástí kinosálu je i nově vybudované scénické osvětlení. Zvýšila se také kvalita kina o digitální 3D projekci včetně ozvučení sálu a mluveného slova,“ poznamenal Blaha.


Změnily se rovněž prostory foyeru kina a kavárny, kde byl vybudován nový prosklený výtah. Ten se stane přístupovou cestou pro imobilní osoby a bude využíván také k zajištění zásobování kavárny. Foyer kina bude sloužit jako rozptylový prostor s možností pořádání výstav a besed. Jeho součástí je informační pult se třemi LCD obrazovkami a pokladnou. Součástí kina je kavárna vybavená barovým pultem, volným interiérem k vnitřnímu i venkovnímu posezení včetně zrekonstruovaných toalet.

NO COMMENT: Kino Hvězda po rekonstrukci (zdroj: ČT24)


Na stropní klenbě objektu kina bylo obnoveno venkovní respirium určené k malým kulturním akcím. Do respiria opatřeného komorní scénou s dřevěným pódiem a hledištěm pro několik desítek diváků, upraveného výsadbou přírodní zeleně, je možné vstoupit z foyer kina.

Rekonstrukcí prošlo také zázemí pro zajištění provozu kina. V zázemí jeviště byla vybudována šatna pro účinkující, která současně slouží jako místnost pro překladatele včetně sprchy a toalety. Vedení města usilovalo o dokončení rekonstrukce před zahájením festivalu Letní filmová škola, což se podařilo s dvoutýdenním předstihem.


První promítání pro veřejnost se po otevření Hvězdy uskuteční v pátek od 15.30 hodin, kdy je na pořadu americký film Rio. Následují projekce filmů Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna a česká muzikálová pohádka V Peřině. Na všechny filmy je vstup zdarma, diváci zaplatí pouze 10 korun za rezervaci místenky.

  • Rekonstrukce kina kroměřížského kina Nadsklepí autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2623/262300.jpg
  • I v Uherském Hradišti stála rekonstrukce 40 milionů autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2624/262307.jpg
  • Rekonstrukce Nadsklepí za 40 milionů autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2624/262302.jpg