Banku v Oseku přepadl policista podezřelý ze čtyř loupeží

Osek (Teplicko) - Policista zadržený po pondělním přepadení banky v Oseku na Teplicku je podezřelý, že má na svědomí celkem čtyři bankovní loupeže. Podle policejní inspekce při svých loupežích, ze kterých ho kriminalisté podezírají, způsobil škodu přes jeden milion korun. Soud dnes policistu obviněného z loupeže poslal do vazby.

Podle mluvčí Inspekce policie Radky Sandorové kriminalisté policistu patřícího pod pražské policejní ředitelství z přepadení bank začali podezírat na začátku letošního června, když vyšetřovali bankovní loupeže v pobočce Komerční banky v Krupce na Teplicku a České spořitelny v Oseku.

Lupič podle všeho na místo činu chodil dvakrát po sobě. Banku v Krupce lupič přepadl v březnu a v dubnu, v Oseku pak v květnu. Při přepadení použil střelnou zbraň a v jednom případě nůž.

V pondělí odpoledne lupič opět přepadl banku v Oseku, kde po pokladní se zbraní v ruce požadoval vydání peněz. Po loupeži, při které odnesl zhruba 400 tisíc korun, nasedl do auta a pokusil se ujet. Zadržela ho ale připravená zásahová jednotka.