Dvě tragické nehody na Bruntálsku, zemřeli dva mladí lidé

Bruntálsko - Dva mladí lidé zemřeli včera v noci při tragické dopravní nehodě mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem. Dvacetiletý řidič nezvládl řízení a srazil se s protijedoucím nákladním autem. Asi o dvě hodiny dříve došlo v jen pár kilometrů vzdáleném Lichnově k podobné události, při níž se těžce zranil sedmnáctiletý mladík.

Ke smrtelné nehodě došlo před devátou hodinou večer. Mladý řidič fiatu dostal v mírné zatáčce na mokré vozovce smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s volvem řízeným čtyřicetiletým mužem. S mladíkem jela v autě ještě šestnáctiletá dívka. Oba zůstali zaklíněni v troskách vozu, vyprostit je museli hasiči. Po vyproštění už mohl přivolaný lékař pouze konstatovat smrt.

Řidič náklaďáku utrpěl lehká zranění. „U řidiče nákladního vozidla byla provedena dechová zkouška, která vyloučila přítomnost alkoholu v krvi, “ informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Zda nebyl pod vlivem alkoholu či drog řidič fiatu, zjistí teprve nařízená soudní pitva. Škoda na obou vozech přesáhla půl milionu korun. Příčiny nehody šetří bruntálští kriminalisté.

K další vážné nehodě došlo v Lichnově jen o dvě hodiny dříve. Sedmnáctiletý mladík bez řidičského oprávnění dostal v nepřehledné zatáčce smyk a srazil se s protijedoucím nákladním vozem. „Lékař u pacienta zjistil podezření na poranění mozku, byl v bezvědomí a v ohrožení života,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Mladíka ve vážném stavu převezl vrtulník záchranné služby do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde ho lékaři udržují v umělém spánku.