Úředník hledal nezletilé na internetu

Holešov – Vysoce postavený úředník holešovské radnice lákal k sexu nezletilé dívky na internetu. Informoval o tom regionální Týdeník Kroměřížska. Úředník je ve vazbě od minulého týdne na základě rozhodnutí Okresního soudu v Bruntále. Podle týdeníku je obviněným mužem vedoucí kanceláře holešovského starosty Zdeňka Janalíka.

Dvojí život žil zřejmě úředník holešovské radnice. Na jedné straně vedl kancelář starosty Zdeňka Janalíka, na straně druhé po dobu osmi let vystupoval pod pseudonymy na internetu, kde lákal k sexu nezletilé dívky. 

Podle zjištění České televize pracoval asi třicetiletý muž na radnici 5 let, z toho tři roky ve své současné funkci. Ničím zvláštním na sebe neupozorňoval. Pro zaměstnance radnice to byl proto šok, když ho 13. července cestou do práce zatkla policie. „Považuji to za politováníhodnou událost. Nemá to ale žádnou souvislost s chodem a fungováním úřadu,“ řekl starosta Holešova Zdeněk Janalík. 

Podle zpravodajského serveru iDnes.cz policie muže obvinila ze svádění k pohlavnímu styku. Nezletilým dívkám nabízel tisíc korun za hlazení, za sex dva tisíce. Obviněný policii přiznal, že ho vzrušují dívky kolem jedenácti až patnácti let.

Starosta Holešova Zdeněk Janalík (zdroj: ČT24)