Zkratka z Ústí do Litoměřic je již průjezdná

Ústí nad Labem – Po čtyřech letech lze znovu jezdit z Ústí nad Labem do Litoměřic nejkratší možnou cestou. Silnice na pravém břehu musela být uzavřena, protože se u obce Sebuzín propadla. Jenže oprava se proti původním předpokladům protáhla. Statici doporučili, aby vedla o kus dál než předtím.

Představu o rychlé opravě zhatili statici. Zjistili, že v místě propadu jsou hluboké neprozkoumané sklepy, které lze jen obtížně zpevnit. Hlavu si postavili i památkáři. Cennou kapličku odmítli kvůli rekonstrukci silnice posunout o kus dál. Mluvčí Krajského úřadu Ústí nad Labem Magdalena Hanáčková sdělila, že proto se muselo najít takové řešení, které počítá s kapličkou na stávajícím místě.

Místo opravy zvolil kraj radikální rekonstrukci. Z opravy byla investice za téměř 105 milionů korun. Spokojení jsou hlavně lidé, kteří jezdí z Litoměřic do sousedního Ústí za prací. Zrekonstruovaná zkratka měla také odlehčit silnici na druhém břehu Labe. Bude i pojistkou pro případ, že by se tam stala vážná nehoda. „Je to jedna z možných variant, kam se ten provoz dá přesměrovat,“ říká vedoucí Krajské dopravní policie Ústí nad Labem Jiří Ušák.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Lidé ze Sebuzína se teď obávají toho, aby se na novou silnici nepřesunula těžká doprava. Dopravní policisté ale slibují, že si zkratku pohlídají.