Rok po rekonstrukci je Rolava ve Varech v havarijním stavu

Karlovy Vary – Karlovarský sportovní areál Rolava je teprve rok po velké rekonstrukci a už znovu potřebuje investice. Některé jeho části jsou v havarijním stavu. Rozpadá se horolezecká stěna i část oplocení areálu, na bruslařskou dráhu se po dešti sune zemina a nekvalitní jsou i velké travnaté plochy. Opravy přitom stály 75 milionů korun. Podle radních byly práce nekvalitní. Opozice naopak tvrdí, že město zanedbalo péči.

Správce areálu a jednatel KV City centrum Jaroslav Fujdiar informoval, že v areálu chybí hlavně humus a zemina. Rolavu po rekonstrukci přebíralo ještě minulé vedení města. Podle bývalého správce areálu tu bylo více než sto závad. Většinu z nich se ale podařilo odstranit. Za současné problémy může podle něj nedbalost nového správce.

„Stavební firma měla jenom uvést vše do původního stavu a dál to bylo jenom o péči. Na jaře bylo potřeba sekat, zalévat a podobně, což se podle mě nestalo,“ říká zastupitel města a bývalý jednatel KV City centrum Martin Zeman (ČSSD). Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) s tím ale nesouhlasí. Podle něj byla rekonstrukce Rolavy předražená. Tvrdí, že navíc selhala i kontrola stavby ze strany bývalého vedení města.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Jen úpravy terénu by podle odborníků mohly stát půl milionu korun. Město se proto bude snažit o dohodu se stavební firmou. Do konce roku se radnice chce také pokusit o změnu vlastnických vztahů. Koupaliště uvnitř areálu totiž patří rybářskému svazu a ten ho využívá jako chovný rybník.