Rozsáhlá policejní akce v okolí přehrady Jesenice

Cheb - Přehrada Jesenice na Chebsku je od rána pod přísným dohledem českých a německých policistů, kteří kontrolují rybáře, turisty, kempy i chatové osady. Policie se zaměřila na dodržování pořádku, ale i hledané lidi. Jedna z největší kontrolních akcí skončí až v neděli večer. V noci pak hlídky budou kontrolovat podávání alkoholu mladistvím v přilehlých kempech a restauracích.

Dvacítka policistů a dva zástupci rybářského svazu se na kontrolu vydali hned ráno. Nejprve objížděli břehy jesenické přehrady a kontrolovali povinnou evidenci a výbavu rybářů. Většina rybářů měla vše v pořádku, Rybářská stráž ale může na místě udělit až tisícikorunovou pokutu nebo odebrat povolení k lovu. 

Protože je Jesenice oblíbeným cílem návštěvníků z Německa, tak se k českým hlídkám připojili i policisté z Drážďan. „Němci často při kontrolách českým policistům říkají, že nerozumí, ale když jsme tady, tak jim řekneme - předložte doklady, povolenku nebo uhaste oheň - mají z nás pak větší respekt,“ podotýká člen říční policie v Drážďanech Remo Volf. 

Společné česko-německé hlídky se později vydaly i na kontrolu kempů a chatových osad. „Hlídky se zaměřují na dodržování veřejného pořádku, zamezování páchání majetkové trestné činnosti a pátrání po osobách a věcech,“ vysvětluje mluvčí karlovarské policie Martina Hrušková.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)