Hodonínský fotbal dotaci nezíská, hrozí mu zánik

Hodonín - Hodonínští fotbalisté budou bez dotace od města. Zastupitelé dnes podporu místního klubu neschválili už podruhé. Jenomže jejich negativní verdikt může znamenat i úplný konec fotbalu v Hodoníně. Jeho vedení totiž ve svém prohlášení pohrozilo, že pokud peníze od města nezíská, bude muset ukončit svoji činnost.

Hodonínské Regionální středisko mládeže po městě požadovalo milionovou dotaci na vedení místního fotbalového klubu. Ředitel střediska Miroslav Foltýn se proto účastnil několika zastupitelstev a materiály k projednání odevzdal několik týdnů dopředu. Přesto na posledním srpnovém jednání návrh na dotaci neprošel, a to o pouhý jeden hlas. Opozice se proti němu tenkrát ohradila s námitkou, že materiály k prostudování nedostala včas. Kritizovala také nekoncepčnost rozdělování peněz z městského rozpočtu v oblasti sportu.

Dnešnímu jednání předcházela bouřlivá diskuse, při které Miroslav Foltýn zdůraznil, že pokud pro fotbalisty zastupitelé peníze neodsouhlasí, s fotbalem v Hodoníně vedení klubu končí. Pro návrh dnes opět nezvedli ruku opoziční zastupitelé a zastupitelky, podle kterých prý změnu rozpočtu musí nejdříve projednat finanční výbor, který zasedá zítra. Shodli se však, že bude s dotací souhlasit, budou o ní ochotní jednat znovu - zasednou opět na konci měsíce.

Vedení klubu výsledek dnešního jednání nechtělo komentovat. Zda bude mít zájem o další handrkování s městem, což Foltýn před zasedáním odmítl, se zatím neví. Konec fotbalu v Hodoníně však ještě není potvrzený.

Klub kvůli přístupu zastupitelů přichází o sponzory i hráče

Na minulý ročník klub potřeboval sedm milionů korun. Bez dotací od města, které po dnešním jednání zastupitelstva klub nezíská, bude mít totiž problém sehnat peníze i jinde. „Pro sponzory je důležité, aby měl klub podporu také od města,“ uvedl Foltýn. A obavy už dlouho neskrývají ani rodiče malých fotbalistů. Ti z důvodu nejisté situace začali vážně zvažovat, jestli své děti dají trénovat právě do hodonínského střediska.