Hamižný řezník z Rychnovska okrádal farmáře

Hradec Králové - Jedenáct a půl milionu korun dluží desítkám zemědělců - především na Rychnovsku a Náchodsku - Řeznictví jatky Dobruška. Dodali mu zvířata na porážku, ale peníze za ně nikdy nedostali. Bývalého jednatele firmy Miloslava Dudychu za to policisté obvinili z podvodu.

Farmář Mikloš z Městce u Opočna má zlost. Firmě Miloslava Dudychy dodal dva jateční býky. Ale na zaplacení čeká marně.

„Řezník měl vše dopředu vymyšlené,“ stěžuje si farmář z Městce Josef Mikloš. „Dal jsem mu 45 tisíc, přesně před rokem. Vše mám zdokumentované. Dostanu to z něj jen těžko, protože tvrdí, že nic nemá,“ dodává.

Podle vyšetřovatelů podvedl pětatřicetiletý bývalý řezník Dudycha od roku 2009 do konce loňského roku 94 farmářů, družstev a firem. Dluží jim 11 a půl milionu korun.

  • Farmář Mikloš zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/30/2963/296207.jpg
  • Ilustrační foto zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/30/2963/296209.jpg

„Už jsme i některé hospodáře varovali, ať s ním neobchodují, že dluží peníze i nám,“ říká bývalý zaměstnanec řezníka Dudychy Zdeněk Fiedler. „Stejně je ale ukecal, slíbil splátky a nakonec jim nedal nic.“

Policisté obvinili řezníka Dudychu z podvodu, hrozí mu až pět let vězení. Dnes byl předveden před okresní soud v Hradci Králové.

Policisté stíhají na svobodě pro podvod ještě zaměstnance jatek, který působil jako Dudychův nákupčí. Firma Řeznictví jatky Dobruška je od letošního března v konkurzu.

Reportář Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)