Anarchisté přijeli do Plzně na Pochod nespokojenosti

Plzeň - Až 200 demonstrantů se podle policejních odhadů sešlo na plzeňském Chodském náměstí na Pochodu nespokojenosti. Anarchisté svolali akci označovanou jako street-party. Průvod doprovázeli policisté, kteří řídili i okolní dopravu. Kolik lidí policie do akce nasadila, mluvčí Dana Ladmanová nechtěla upřesnit. Žádný vážnější incident ale nemuseli policisté řešit.

Pochod anarchistů prošel po oznámené trase v doprovodu mobilní velkoplošné obrazovky, na které se promítala hesla a z níž hrála techno hudba. Jediný drobný incident nastal, když museli policisté od demonstrantů oddělit skupinu několika dohola ostříhaných mužů na Klatovské třídě. Anarchisté okamžitě změnili hesla na „Nedej náckům žádnou šanci“.

Akce se účastnili většinou mladí lidé do 25 let. Pochod měl být protestem proti sociální nejistotě, nárůstu chudoby, korupci, mediální a reklamní manipulaci, válce či drancování planety. „Naším protestem proti systému oslavme lidskou tvořivost a touhu po svobodě,“ píšou organizátoři na webových stránkách Československé anarchistické federace.

Trasa pochodu, jehož se mělo účastnit až tisíc lidí, vedla centrem města od Chodského náměstí, Klatovskou třídou, po Americké třídě do Resslovy ulice před klub Neutral. Kvůli pochodu byla v okolí částečně omezena doprava i MHD.