Karlovarský atletický klub se topí v dluzích

Karlovy Vary - Nesplacené milionové dluhy atletického klubu ohrožují rozvoj sportovního areálu v Karlových Varech. Pozemky sportovců jsou v zástavě a pravděpodobně je čeká dražba. Znamenat to může i konec karlovarské atletiky. Sportovci přišli o veškerý majetek kvůli údajným podvodům bývalého zastupitele a šéfa atletického klubu Víta Hořejše.

Pozemky, tělocvična ale i zázemí klubu sloužily jako záruka za desetimilionovou půjčku, kterou klub nesplatil. Věřitelská firma už podala návrh na insolvenční řízení. „Je to v podstatě atletický tunel, bylo to vytunelování atletiky majetku AC Start. Atletika v Karlových Varech je v současné době mrtvá,“ řekl zastupitel města Edmund Janisch. 

Situace ohrožuje i další rozvoj areálu, který je propojený s městskou multifunkční arénou. Primátor Petr Kulhánek se obává toho, že pozemky klubu, které město chtělo koupit, teď půjdou do dražby. „Pokud to koupí spekulanti, o pozemek se nemusí starat celou dobu, to všechno mohou být komplikace, které dávají trhlinu do celistvosti toho areálu,“ prohlásil primátor Karlových Varů Petr Kulhánek. 

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Radní už museli kvůli obavám oželet pozemek s bývalým fotbalovým hřištěm, na kterém chtěli postavit halu pro míčové sporty. Odložit musí i další rozhodnutí o podobě areálu. „Ta situace je velmi nepřehledná, jakmile budeme mít nějaký celkový obrázek, tak samozřejmě přijmeme opatření, abychom eliminovali rizika, která z toho mohou vzejít,“ podotkl Kulhánek. O tom, zda atletický klub skončí v insolvenci, rozhodne Krajský soud v Plzni 9. listopadu.