Ve Varech se jedná o nové koalici, K20 chce přibrat ODS

Karlovy Vary - V Karlových Varech chce dosud vládnoucí seskupení K20 (KOA, Alternativa, TOP 09, hnutí O co jim jde?!) vytvořit novou středopravou koalici, kde by se jejím novým partnerem stala opoziční ODS. K20 jednala s ODS, ČSSD a KSČM poté, co v osmatřicetičlenném zastupitelstvu ztratila potřebných 20 hlasů. S ČSSD a KSČM nebude K20 o podílu na vedení města ale zatím dále jednat, informoval dnes ČTK primátor Petr Kulhánek (KOA).

K závěru pokusit se o středopravou koalici dospěla K20 po jednáních z minulého týdne, jež následovala poté, co se ani nadvakrát nepodařilo schválit program schůze zastupitelstva. Jeho jednání se tak nemohlo konat. K20 chyběl hlas, proti koaličním partnerům se postavil Jiří Kotek (Alternativa) a oznámil, že tuto v podstatě neexistující koalici nebude podporovat. „Informaci o naší představě, jak by mohla vypadat nová koalice, jsme sdělili ODS a vyzvali její zástupce k dalšímu jednání,“ dodal Kulhánek.

V osmatřicetičlenném zastupitelstvu má KOA osm mandátů, ČSSD i ODS po sedmi, Alternativa pět, TOP 09 čtyři, KSČM čtyři mandáty a hnutí O co jim jde?! tři mandáty.