Náledí na Ústecku zastavilo kamiony

Ústí nad Labem – Dopravu v nižších polohách Ústeckého i Libereckého kraje komplikuje ledovka. V kopcích na Českolipsku a Litoměřicku uvízly ráno na náledí kamiony, na Litoměřicku na ledovce bouralo osobní auto. Namrzlá je i silnice R10 z Prahy do Turnova u Příšovic. V horském úseku dálnice D8 do Německa varují silničáři před nárazovým větrem, na silnici mohou být sněhové zmrazky.

Jeden z kamionů stál na silnici číslo 15, která vede z dočasného konce dálnice D8 u Lovosic ve směru na Louny a Most. U obce Jenčice na Litoměřicku ve směru od Čížkovic omezoval dopravu, protože kvůli ledovce kopec nevyjel. Jiné nákladní vozidlo uvízlo na náledí na Českolipsku. Blokovalo část silnice číslo devět z Mělníka do České Lípy u obce Dubá.

Před ledovkou varují silničáři také na silnici číslo R10 z Prahy do Turnova u Příšovic a číslo 38 při průjezdu mezi Jestřebím a obcí Doksy na Českolipsku. Dopoledne kvůli ledovce havarovalo osobní auto v Podsedicích na Litoměřicku, nehoda se obešla bez zranění.

V severních Čechách bude dnes slabě sněžit. V nižších polohách teploty dosáhnou až čtyř stupňů Celsia, na horách klesnou až k minus čtyřem stupňům. Meteorologové varují, že se v horských oblastech mohou tvořit sněhové jazyky. Vítr bude v nárazech dosahovat až 20 kilometrů za sekundu. Před nárazovým větrem silničáři varují na dálnici D8 od Ústí nad Labem k německým hranicím.