Policisté na Kladensku našli v pěstírně 20 kilogramů marihuany

Stochov - Policisté odhalili v chatě u Stochova na Kladensku velkokapacitní pěstírnu marihuany. Zajistili asi 20 kilogramů sušeného konopí v hodnotě kolem 500 000 korun. Na místě zadrželi dvaatřicetiletého cizince. Po dalších pěstitelích policisté pátrají. Skupina cizinců podle policie marihuanu pěstovala minimálně od letošního srpna.

Na pěstírnu upozornil majitel chaty, který jim objekt pronajal. Při odečtu elektřiny prý zjistil, že spotřeba je příliš vysoká, a proto jel chatu zkontrolovat. „Pachatelé z pronajaté chatky vytvořili pěstírnu a majiteli výměnou zámků znemožnili vstup do objektu,“ sdělila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Kromě sušeného konopí policisté podle mluvčí v objektu našli 78 rostlin a přes 400 květníků. Vyšetřování případu zatím nebylo ukončeno. Zadržený muž je vyslýchán a policie bude hledat jeho komplice. V podobných případech pachatelům za výrobu drog hrozí až deset let vězení.

Naposledy policie ve středních Čechách objevila větší pěstírnu marihuany na začátku listopadu v Poříčanech na Kolínsku, kde zajistila 500 rostlin konopí a zadržela dva cizince. Koncem října policisté odhalili pěstírnu také v bývalé restauraci v Kladně, kde bylo 300 rostlin a sušená drť určená k distribuci. Zadrželi také jednoho cizince.