Na chodce na parkovišti nacouvalo auto, zemřel

Uherský Brod – Na parkovišti před plaveckým areálem v Uherském Brodě zahynul dnes ráno osmašedesátiletý muž. Nacouvalo na něj osobní auto. Jeho řidič se podle policie zřejmě plně nevěnoval řízení a chodce si nevšiml. Co se stalo, zjistil teprve, když vystoupil, aby zjistil, do čeho vlastně při couvání narazil.

Čtyřiatřicetiletý řidič nalezl poté, co vycouval z parkovacího místa, pod svým automobilem mrtvé tělo. Předtím do něj narazil a zadními koly sraženého muže přejel. „Řidič se snažil muže z pod auta vyprostit a poskytnout mu první pomoc. Starší muž z Uherského Brodu byl už ale bez života,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Dechová zkouška u řidiče neprokázala žádný alkohol. Byla nařízena soudní pitva, která určí, zda osmašedesátiletý muž skutečně zemřel po střetu s autem a na místě neležel už dříve. Potvrdí-li se, že zahynul po srážce s automobilem, jde o druhou smrtelnou nehodu v letošním roce ve Zlínském kraji. První se stala v pondělí, kdy osobní automobil srazil cyklistu na silnici mezi Starým Městem a Velehradem.