Zloděj před policií uprchl do ledové řeky

Přerov – Z ledové Bečvy museli policisté vytáhnout zloděje, který do řeky skočil, když chtěl před muži zákona prchnout. Sedmadvacetiletý muž utrpěl lehké poranění a navíc byl po pobytu v Bečvě silně podchlazen, skončil proto v nemocnici. Odtud se však už přestěhoval do policejní cely a za mřížemi může pobýt i delší dobu. Policie ho podezírá ze dvou trestných činů, hrozí mu až dvouletý trest.

Policisté muže přistihli, když se vloupal do výkupny druhotných surovin v Kojetínské ulici, a pokusili se ho zadržet. „Po kontaktu s policisty se pokusil o útěk a skočil do řeky Bečvy,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Když však policisté muže vyzvali, aby se vrátil na břeh, po krátkém přemýšlení se rozhodl je poslechnout. Ledová řeka ho však oslabila, a tak mu musela policie pomoci.

Muže museli ošetřit lékaři v přerovské nemocnici, kromě podchlazení se při skoku do Bečvy také lehce poranil. Potom už ho však čekala cesta do cely.

Podle policistů neúspěchem skončil nejen jeho útěk, ale i samotné vloupání. Ve sběrných surovinách se po odstranění mříže a okna dostal až do kanceláře, kterou prohledal, ale nakonec odešel s prázdnou. Za krádež a poškození cizí věci ve stádiu pokusu mu přesto hrozí až dva roky vězení.