Anesteziologická ambulance je k dispozici v Havlíčkově Brodě

Havlíčkův Brod – Speciální anesteziologickou ambulanci má nemocnice v Havlíčkově Brodě. Je jediná na Vysočině a pacienti si tam ještě předtím, než nastoupí do nemocnice, můžou vybrat, jakým způsobem budou před operací uspaní. Ambulance slouží zdarma, zkušební provoz se zatím osvědčil jak lékařům, tak i pacientům.

Veronika Němcová jde na plánovaný porod císařským řezem, a protože čeká dvojčata, měla obavy i dotazy. Pohovor už má za sebou. „Leckdy se pacient před operací bojí a tohle je způsob, jak jim vysvětlit vše, co je čeká,“ vysvětlila mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod Petra Černo.

Nyní pacient mluvil se svým anesteziologem krátce před operací, tedy v časovém presu. Prostor na dotazy byl omezený. Předoperační vyšetření, které si pacient nese od svého lékaře, anesteziolog doplňuje o potřebné informace. Je tak případně i čas na další podrobná vyšetření.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Anestezioložka Alena Miglecová dodala, že pacientům je vysvětlen také způsob anestezie podle typu operace. V havlíčkobrodské nemocnici ročně odoperují devět tisíc pacientů. Většinou se jedná o plánované operace, které lidem doporučují odborní lékaři. Anesteziologické ambulance mají přispět ke komfortu pacientů a plánují je zavést i další nemocnice v kraji.