V Pohořelicích vyhořela střecha haly, škoda přes 6 milionů

Pohořelice (Brněnsko) – V Pohořelicích na Brněnsku dnes vyhořela střecha výrobního objektu francouzské společnosti S.N.O.P. Hořet začalo při pokládání izolace v přístavbě objektu, škoda přesáhne milion korun. Požár je letošním největším výjezdem jihomoravského hasičského sboru, na místě zasahovalo celkem devět jednotek.

Plameny vyšlehly krátce před 16:00 v přístavbě výrobního objektu. Dělníci v ní pokládali lepenku. Předběžné výsledky vyšetřování naznačují, že si patrně nepočínali opatrně. Oheň zasáhl i hlavní výrobní objekt, boj s živlem trval téměř tři hodiny.

Nad střechou objektu šlehaly několikametrové plameny, z budovy stoupal hustý dým, který bylo možné pozorovat zdaleka. Viděli jej i řidiči na silničním tahu Brno–Vídeň, který sousedí s nedávno vybudovanou novou pohořelickou průmyslovou zónou.

Reportáž Elišky Bučinové (zdroj: ČT24)

S.N.O.P. se zabývá lisováním a svařováním ocelových dílů pro automobilový průmysl. Společnost má celkem deset výrobních závodů ve čtyřech zemích. Pohořelický podnik by se měl rozkládat na 10 tisících metrech čtverečních a zaměstnává zhruba 250 lidí.