Po smrtelné nehodě kolabovala D1

Praha – Srážka osobního auta s kamionem, která se stala na dálnici D1 hned za Prahou, skončila tragicky. V poničeném osobním vozidle zahynul jeden člověk, další při havárii utrpěl zranění. Dálnice je ve směru na Brno kvůli úklidu poničených vozidel průjezdná dvěma ze tří pruhů a vzpamatovává se z úplné uzavírky. Kolona, která od místa havárie na 6. kilometru dosahovala až do Prahy na Spořilovskou, se rozjíždí.

Půl hodiny byla dálnice zcela uzavřena, poté průjezdná jedním pruhem, před jedenáctou hodinou otevřeli policisté dva jízdní pruhy. Kolona před místem havárie se po zprůjezdnění druhého pruhu začala zkracovat, nyní už se čeká pouze bezprostředně před zúžením. V nejhorších chvílích ale byla kolona dlouhá přes šest kilometrů a dosahovala až do Spořilovské ulice, po které najíždějí na dálnici kamiony.

Nehoda se stala v půl desáté na 6. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Bočně se střetl kamion se Škodou Suberb, její řidič zřejmě při najíždění do odbočného pruhu přehlédl druhé vozidlo. Příčinu nehody stále vyšetřují policisté.

Na místě zahynula spolujezdkyně z havarovaného auta, řidiče převezli záchranáři do nemocnice. „Neměl by být v ohrožení života,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová. U nehody zasahovaly sanitní vozy a vrtulník. Nadále probíhá odklízení havarovaných aut.

Vstup Terezy Stárkové (zdroj: ČT24)