Penzion v Oskavě někdo zapálil úmyslně, vyšetřování pokračuje

Olomouc – Požár penzionu v Oskavě na Šumpersku, který loni v červenci zcela pohltily plameny, byl podle policistů založen úmyslně. Škoda se vyšplhala na více než pět milionů korun. Kriminalisté ještě nikoho neobvinili, na případu stále pracují. V době požáru v rekreačním objektu nikdo nebyl.

„Podle zjištění specialistů byl požár založen úmyslně. Našla se tam ohniska požáru. Pachatele jsme zatím nezjistili. Na případu pracujeme dál,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality olomoucké krajské policie Libor Šamšula.   

Škoda byla po požáru rekreačního objektu původně odhadována na více než deset milionů korun. Její výše pak ale byla později upřesněna na 5,5 milionu. O verzích úmyslného požáru nechtějí zatím policisté spekulovat.   

Patrový penzion s deseti čtyřlůžkovými pokoji, restaurací a společenskou místností zachvátil požár v časných ranních hodinách. S ohněm tehdy bojovalo šest jednotek hasičů. Dřevěnou budovu podle hasičů nebylo možné zachránit. Obrovský žár a vysoké plameny tehdy ohrožovaly i sousední skladovací prostory a hasiči měli obavy i z možnosti rozšíření do lesa.