Ve Vršovicích vybuchl v domě plyn, nikdo se nezranil

Praha - V pražských Vršovicích dopoledne vybuchl pravděpodobně plyn. Při explozi nebyl nikdo zraněn, uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. V bytě pak po výbuchu policisté našli rostliny konopí. Podle posledních informací způsobila výbuch zřejmě technická závada. Protože se na zdech domu objevily praskliny, musel ho zkontrolovat statik. Dům je podle jeho vyjádření obyvatelný.

Výbuch nastal krátce po půl jedenácté v jednom z bytů v prvním patře čtyřpodlažního domu ve Vršovické ulici. „Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně plynárenské služby,“ uvedla Rösslerová. V době výbuchu nikdo v bytě nebyl, vše se tak obešlo bez zranění.

„Při prohlídce bytu nalezli policisté rostliny konopí a předměty potřebné k jejich pěstování,“ doplnila mluvčí s tím, že jednačtyřicetiletého majitele bytu nyní vyšetřuje policie.

„Uzavřeli jsme přívod plynu a elektřiny. Jinak jsme nemuseli zasahovat,“ řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Protože v domě nehořelo a nikdo nebyl zraněn, většina hasičů asi po půl hodině z místa odjela. Zůstala policie a pracovníci plynárenské firmy s jedním družstvem hasičů.